ODTÜ-ÖED, 28 Eylül 1990 yılında kurulan üniversite öğretim elemanlarının ortak ilgi alanlarında etkinlik gösteren, katılımcı bir kitle örgütüdür. Derneğin amaçları arasında, üniversitedeki bilimsel çalışmaları geliştirmek, bilimsel araştırmalar düzenlemek ve akademik yaşamın her aşamasında bilimsel ölçüt ve düşüncelerin egemenliğini korumak ve sağlamak vardır.  Bütün ODTÜ öğretim elemanları derneğe üye olabilir, çalışmalarına katılabilirler. 

Derneğimizin hangi konularda etkinlik göstereceği doğrudan doğruya dernek üyelerince belirlenir. Dernek etkinlikleri ancak üyelerinin katılımı ölçüsünde anlam kazanır. 
Bu sitede, derneğimizin tüzüğünü, bütün üyelerimizin ve son genel kurulda seçilmiş bulunan dernek yöneticilerimizin listelerini, üyelik için başvuru formunu ve gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmekte olan etkinliklere ilişkin bilgi bulacaksınız. 

Derneğimiz diğer birçok üniversitedeki öğretim elemanları dernekleri ve kitle örgütleriyle çeşitli ortak etkinliklerde de bulunmaktadır. Derneğimizle ilgili her türlü soru, öneri ve görüşünüzü oed@metu.edu.tr adresine posta ile gönderebilir, dernek yöneticileriyle ve diğer üyelerle bağlantı kurmak için bu siteden ya da (312) 210 42 25 numaralı telefondan yararlanabilirsiniz. 

.